top of page

I 1991 etablerede ultralydsspecialisten Lars Bolvig og reumatologen og idrætslægen Ulrich Fredberg et meget tæt tværfagligt samarbejde. Dette var det første af sin slags her i landet og havde til formål at udvikle ultralydskanning inden for sygdomme i bevægeapparatet, således diagnosticeringen og behandlingen blev bedre, og så det var muligt at undersøge, ultralydskanne, behandle og give genoptræningsvejledning i én og samme konsultation.

 

Kombinationen af deres forskellige, men relaterede faglige ekspertiser betød således, at de kunne tilbyde patienter en hidtil uset helhedsvurdering og samlet behandling. Siden har de to læger undersøgt tusindvis af patienter sammen. I 1995 gennemførte og beskrev de blandt andet den første ultralydsvejledte blokadebehandling i verden af en overbelastningsskade i den dybe hoftebøjer hos en elitefodboldspiller, og de var blandt de første i verden, der kunne stille diagnosen ledlæbeskade i skulder- og hofteleddet vha ultralydscanning.

 

Det nære samarbejde udviklede sig til etableringen af Stadionklinikken i 1996. Lars Bolvig og Ulrich Fredberg har publiceret mange internationale forskningsartikler om ultralyd og overbelastningsskader i bevægeapparatet. De har ligeledes både været medforfattere til lærebøger, holdt foredrag samt undervist kolleger over store dele af verden.

 

Der er ansat reumatologiske og radiologiske speciallæger i Stadionklinikken, så der også kan foretages ultralydsscanninger af mave, hals, blodkar mm. samt reumatologiske speciallægevurderinger.

 

bottom of page